Actueel

Fotowedstrijd

In het museumseizoen 2019 kijken we door de ogen van fotografen naar Nieuw-Vossemeer. Zij worden uitgedaagd om met een creatieve en verfrissende blik Nieuw-Vossemeer op de gevoelige plaat vast te leggen. Een deskundige jury zal in januari 2019 de ingezonden foto’s beoordelen. De beste inzenders worden beloond met één, twee of drie van hun foto’s in de tentoonstelling.

De tentoonstelling start op 13 april 2019 en eindigt op 28 september 2019. Op 13 april 2019 zal de jury drie beste foto’s bekronen met een geldprijsje. Op 28 september 2019 zal er trouwens nog een “vierde prijs” bekendgemaakt worden. Dat wordt de publieksprijs, gekozen door de museumbezoekers.

De deelnemende fotografen hadden tot 1 januari 2019 de tijd om hun foto’s in te zenden.

De jury van de fotowedstrijd

We hebben voor de jury op drie ‘kanjers’ een beroep kunnen doen. Dat is vooral voor de deelnemende fotografen interessant, maar ook voor ons museum. Nu weten we zeker dat de foto’s in de tentoonstelling écht de moeite waard zijn…. en daar kan jij als bezoeker ook je voordeel mee doen.

         
De jury: Chris van Klinken, Claudia de Groen en Will Gorissen

De aankondiging van de wedstrijd

Bericht aan de deelnemers, per mail verzonden op 21-12-2018:

Beste deelnemer,

Je bent één van de deelnemers aan de fotowedstrijd van het A.M. de Jongmuseum. We vinden dat natuurlijk geweldig aardig van je. We hopen dat je met je foto’s een bijzondere bijdrage kan leveren aan de wedstrijd en de tentoonstelling.

Het is de bedoeling dat iedere deelnemer vóór 1 januari 2019 zijn/haar foto’s inzendt.

Je mag 1, 2 of 3 foto’s digitaal inzenden. Als je al foto’s hebt ingezonden, kan je de foto’s ruilen tot 1 januari 2019.

Alle definitieve foto’s zullen in januari 2019 door mij ‘anoniem’, random en ‘zonder toelichting’ worden gepresenteerd aan de jury, die bestaat uit: Chris van Klinken, Claudia de Groen en Will Gorissen. 
De jury kan bij de beoordeling niet zien wie de fotograaf is en de jury krijgt ook geen toelichting op de foto’s.
De jury beslist welke foto’s in de tentoonstelling worden opgenomen en welke 3 foto’s worden onderscheiden met een eerste, tweede en derde prijs.
De deelnemers weten voor 1 april 2019 al wel, welke foto’s in de tentoonstelling zijn opgenomen. De prijsuitreiking (van de eerste, tweede en derde plaats) vindt plaats op 13 april.
Ook als je niet in de prijzen bent gevallen, kan dat alsnog gebeuren. Want als je foto is geselecteerd voor de tentoonstelling, kan je op 28 september 2019 alsnog de publieksprijs in de wacht slepen. Het bezoekend publiek kiest één winnaar.
Kijk op www.amdejongmuseum.nl voor actuele informatie.

Namens de Heemkundekring en het A.M. de Jongmuseum,

Marc van Tienen


Advertenties
Maak je eigen website aan bij WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close