Heemkundekring Ambachtsheerlijkheid Nieuw-Vossemeer

De Heemkundekring Ambachtsheerlijkheid is een vereniging (opgericht in 1973) die volop actief is in de samenleving. Wij besteden aandacht aan ons culturele erfgoed en onze gezamenlijke geschiedenis. 

Al jarenlang beheert de Heemkundekring van Nieuw-Vossemeer de collectie van het A.M. de Jongmuseum en zorgt onze kring ervoor dat een bezoek aan het museum “meerwaarde” blijft houden. Dat doen we om het erfgoed van A.M. de Jong en onze voorouders veilig te stellen en in de toekomst benaderbaar te houden. Van geschiedenis kun je immers veel leren!

Ieder jaar wordt in het museum een bijzonder thema belicht, dat kan rekenen op belangstelling van cultuur-, geschiedenis- en/of kunstliefhebbers. 

Een lidmaatschap kost maar tien euro per jaar.

Als lid ontvang je periodiek de nieuwsbrief en kan je de door de kring georganiseeerde lezingen en presentaties gratis bijwonen. Natuurlijk kan je ook meegaan met de excursies die door de Heemkundekring worden georganiseerd. 

Maar je kunt nog actiever voor de vereniging worden door alleen of in groepjes (deel)onderzoeken te doen op het terrein van de heemkunde, door studie te doen naar A.M. de Jong en zijn tijdgenoten, door als vrijwilliger in het museum te helpen, door gids te worden of door zelf een activiteit te verzorgen. 

Als je meer wil weten of het inschrijvingsformulier wil ontvangen… neem even contact met ons op: heemkundenieuwvossemeer@home.nl

Winterlandschap Nieuw-Vossemeer

Nieuwsbrief

Op deze pagina vind je een link naar de actuele
Nieuwsbrief van de Heemkundekring.


Lees de nieuwsbrief


Zicht op het dorp

Dorpsquiz

De strijd in de Dorpsquiz van Nieuw-Vossemeer wordt ieder jaar gestreden. In 2018 hadden we na een spannende strijd weer een winnend team. Wederom was het team van de familie Van Gaans dicht bij de winst, maar uiteindelijk maakte het team van BS Merijntje een mooie eindspurt en won! De winnaar van de eerste vier edities, team A.M. de Jongpark, moest dit jaar genoegen met een lagere klassering. De jongeren van De Jeugd van Tegenwoordig werden 7e van de 11 deelnemende teams.

In 2019 hadden we op 22 maart weer een Dorpsquiz. Er deden 12 teams mee.

Zicht op het dorp

Samen werken aan ons erfgoed

Op kermismaandag is het feest in Nieuw-Vossemeer. Vroeg in de ochtend verzamelen de inwoners zich voor het prijsdansen. Inmiddels is dit bijzondere gebruik erkend als immaterieel erfgoed.
Meer weten over prijsdansen, klik dan hier.

De Heemkundekring is aangesloten bij de stichting Brabants Heem, een samenwerkingsverband van meer dan honderd Brabantse heemkundekringen met meer dan 33.000 leden.
Meer weten over Brabants Heem, klik dan hier.

Maak je eigen website aan bij WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close